perjantai 22. syyskuuta 2017

Yöllä kulkijoita

Havununna
Olen  vielä silloin tällöin laittanut iltaisin lakanan puun oksaan ja sille valon. Ja aina on tullut joitakin yökkösiä tai mittareita. Mielenkiintoa on vielä riittänyt, sillä joka kerta on tullut uudenlaisiakin lajeja. Nyt seuraa oikein maratonpostaus yöllä lentävistä, eikä tässä ole läheskään kaikki, mitä olen saanut.

Havununnasta riemuitsen. Yksi ainoa on suvainnut näyttäytyä minulle.

Herukkamittari
Huppukeltayökkönen
Jotkut tulla muksahtavat lakanalle tai ikkunaan ja pysyvät siinä tiiviisti liikkumatta koko illan, kuten huppukeltayökkönen.

Iso-okamittari

Karveyökkönen

Kaunosekoyökkönen
 Sekopäiseltä tuntuukin tämä, sillä kaunosekoyökkönen on niitä, jotka eivät juuri pysy paikallaan, vaan värisyttävät itseään kaiken aikaa ja pörisevät edes takaisin.

Koivulovimittari
 Koivulovimittari oli myös kovin liikkuvainen, mutta asettui lopulta vaahteranlehdelle. Olisin halunnut siitä oikein hyvän lähikuvan, jossa se näyttää keltaiselta pääsiäistipulta, mutta valotus ei jotenkin sattunut kohdalleen.

Kysymysmerkkiyökkönen

Mustikkamittari

Pajukäärömittari

Silmämittari

Tasanauhamittari

Vattumittari

Verkkoeloyökkönen
 Jotkut sitten puolestaan eivät asetu lakanalle, vaan pöristelevät edessä olevalla heinikolla, josta niitä on vaikea löytää.

Vyömessinkiyökkönen
 Sitten on niitä, jotka ovat niin olemattomia, että ei viitsisi edes kuvata. Mutta tästäkin hohti hienoa vihertävää valoa. Ja digikuvauksen myötä pääsee näkemään otuksen hienoja yksityiskohtia.

Tunturimittari
Tunturimittari on käsittämättömän runsas mittariperhonen. Juuri näin syyskuussa sitä tulee kymmenenkin kerrallaan valolle. Se on myös hämmästyttävän monimuotoinen. Melkein joka perhonen on hieman erinäköinen.

4 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Hämmästyttävää, miten paljon erilaisia yö-ötököitä olet löytänyt. Kiitos esittelystä.

Anniina / Taskut täynnä kirjoitti...

Pitäisi joskus kokeilla tuota! Viikko sitten mökin ikkunaan tuli lentelemään valtava siniritariyökkönen, silloin miettin että olisi kiva joskus houkutella yöperhosia ihan tarkoituksella ja selvittää mitä kaikkea siellä yössä kulkeekaan.

Anu kirjoitti...

Huikea kuvasarja! Hienoja kuvia!

Tillariina kirjoitti...

Onpa todellakin lajeja!